Статті
26.11.20

Якість питної води

Щорічно цей світ залишає близько 5 млн. Чоловік і близько півмільярда хворіють різними інфекційними хворобами. Корінь всього цього - неналежну якість води.

Вода це універсальний розчинник, тому її немає в природі в чистому вигляді. Потрапляючи на грунт, вода вбирає в себе вуглекислоту і знаходить здатність до розчинення на своєму шляху мінеральних солей. Так при проходженні кожної породи, вода набуває властивостей кожної з них. Вапняні породи наділяють воду вапняних. Проходження через гіпс і кам'яну сіль робить воду мінеральної.

Хімічні властивості впливають на якість води

Це її активна реакція, жорсткість, окислюваність і наявність розчинних солей. Активна реакція води залежить від рівня вмісту іонів водню. Його ще називають кислотно-лужний баланс і висловлюють через pH. Рівень pH = 7 відповідає нейтральному станом води, зі зменшенням pH водне середовище стає все більш і більш кислотної, а при збільшенні pH лужної. Жорсткість води залежить від наявності в ній солей магнію і кальцію. Чим більше цих солей, тим вона жорсткіше. У розділі пом'якшення води, цього сайту ми більш детально зупинилися на тому, що таке жорсткість води і як її зменшити.

Оцініти сервіс